Το… πλημμέλημα του ολοκαυτώματος και το… κακούργημα της ατιμωρησίας

Γράφει η Βιργινία Μάρκου, συγγραφέας, δημοσιογράφος 
Με συνοπτικές διαδικασίες «τελείωσε» η πρωθυπουργία για τον Μπόρις Τζόνσον, ενώ ήδη αντικαθίσταται με τις εσωκομματικές διαδικασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη, στη Μεγάλη Βρετανία. Οι ίδιοι οι Υπουργοί του, συγκέντρωσαν υπογραφές διαμαρτυρίας εναντίον του και όταν το γαϊτανάκι των παραιτήσεων μάκρυνε απελπιστικά, ο υπό παραίτηση Πρωθυπουργός έπαψε να αντιστέκεται.

Πως εφτασαν εκεί τα πράγματα;

Όπως εξήγησαν τα στελέχη της Κυβέρνησης των Συντηρητικών: «ο Τζόνσον ήταν ο καταλληλότερος για ν’ αντέξει τις πιέσεις και να κάνει πράξη την εντολή των πολιτών για έξοδο από την ΕΕ. Πέραν αυτού όμως και λόγω του χαρακτήρα του -παρά τις αδιαμφισβήτητες ικανότητες του- δεν είναι δυνατόν να παραμένει στο τιμόνι της χώρας».
Πως τώρα, αυτή η πολιτική εξέλιξη σε μια ξένη χώρα, θα μπορούσε να συνδεθεί με τον δικό μας μικρόκοσμο;

4 χρόνια μετά, διανύουμε και πάλι τις ημέρες οδύνης από τον πύρινο εφιάλτη και άπαντες περιμένουν, ελπίζουν κι εύχονται ν’ αποδοθεί Δικαιοσύνη.

Ως γνωστό, μεταξύ των κατηγορουμένων για το….πλημμέλημα του ολοκαυτώματος είναι και ο Δήμαρχος Ραφήνας - Πικερμίου Ευάγγελος Μπουρνούς, ο οποίος τότε -όπως όλοι θυμόμαστε- ακολουθούσε τις κάμερες, εκμεταλλευόμενος ουσιαστικά, τον όλεθρο για δημοσιότητα και προσωπική προβολή!

Κρίνοντας από τον τρόπο που διοικεί, δεν έχω την παραμικρή αμφιβολία ότι, εάν κι εφόσον κριθεί ένοχος, θα εκλάβει και θα εμφανίσει την οποία ποινή ενδεχομένως του επιβληθεί, ως…παράσημο ανδρείας!

Το ερώτημα (κι εδώ ερχόμαστε στη συσχέτιση με την παραπάνω αναφορά στον Μπόρις Τζόνσον) έχει ως εξής: εάν κι εφόσον κριθεί ένοχος ο κ. Μπουρνούς, θα κρίνουν και θα πράξουν αναλόγως τα στελέχη του;
Θα ληφθεί ανάλογη πρωτοβουλία συλλογής υπογραφών;
Θα έχουμε παραιτήσεις από Αντιδημαρχίες;
  • Κάτι μου λέει ότι το φιλότιμο, η ευθιξία, η αξιοπρέπεια και η ηθική θα επικρατήσουν…(έχουμε και Ελληνικό προηγούμενο άλλωστε, με τον ετερο Καππαδόκη των πυρκαγιών, τον Ηλία Ψηνακη, που αναγκάστηκε να φύγει νύχτα).
  • Κάτι μου λέει ότι οι αιρετοί θα διστάσουν να… επαναπαυτούν στο μαξιλαράκι με την πλημμεληματική επένδυση και στη συνέχεια να βγουν και να ζητήσουν ψήφο από τους πολίτες.
Για να δούμε, λοιπόν…