Γυμνάσιο Ραφήνας. Μείζον ζήτημα ασφαλείας του σχολικού συγκροτήματος. Εισβολές αγνώστων βανδάλων και καταστροφές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου 2019.

Οι ειδήσεις που "έβγαλε" το δημοτικό συμβούλιο της 29ης Οκτωβρίου 2019.

α. επέστρεψε ο από έτους γνωστοποιημένος, αλλά ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΧΩΜΕΝΟΣ (η καταγγελία δεν είχε καταχωρηθεί στα πρακτικά) ΕΦΙΑΛΤΗΣ της ασφάλειας του σχολικού συγκροτήματος του Γυμνασίου Ραφήνας.

β. καθολική η απαξίωση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη Ρ-Π.

Για το α.

Η «αιδήμων» σιωπή -ΗΤΟΙ, Η ΜΗ ΤΗΡΗΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ.– όταν πρόκειται για ζητήματα που άπτονται της δημόσιας ασφάλειας, ειδικότερα δε της ασφάλειας χώρων όπως είναι τα σχολεία, ουδόλως ενισχύει τις προσπάθειες εξιχνίασης των εγκληματικών πράξεων. Πλέον στο Γυμνάσιο σημειώνονται και εισβολές αγνώστων βανδάλων.

Προ έτους, τέως δημοτικός σύμβουλος της τότε αντιπολίτευσης, είχε ενημερώσει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για την κυκλοφορία αγνώστων εξωσχολικών στοιχείων γύρω από το Γυμνάσιο της Ραφήνας καθώς και για το ενδεχόμενο διακίνησης ουσιών. Ο τότε -και νυν- δήμαρχος είχε δηλώσει ενώπιον του Δ.Σ. ότι το θέμα διερευνάται από τις αστυνομικές αρχές και καλόν θα ήταν να «κρατηθεί χαμηλά», χωρίς να τηρηθούν πρακτικά. Το πρόβλημα όπως φαίνεται, ‘επιστρέφει’, καθώς ότι «κρύβεται κάτω από το χαλί» θεριεύει. Στην συνεδρίαση της 29ης Οκτωβρίου 2019 καταγγέλθηκαν από νυν δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης, ΕΙΣΒΟΛΗ και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ στους χώρους του Γυμνασίου, κατά την αργία του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου.

Για το β.
Ο τραγέλαφος του ανύπαρκτου επί πενταετία (2014-2019) Συμπαραστάτη του Δημότη Ραφήνας-Πικερμίου, είχε αμέσως επισημανθεί με την ανάρτηση Ραφήνα, πόλη για να ζεις;… και τις παρελκόμενες αυτής, που παρήγαγαν πλήθος αντιδράσεων και αντιπαραθέσεων στον δήμο μας. Η ουσιαστική ανυπαρξία Συμπαραστάτη σε Ραφήνα και Πικέρμι παγιώθηκε σε καθολική απαξίωση του θεσμού στην τοπική κοινωνία, με αποτέλεσμα η προκήρυξη των υποψηφιοτήτων για την τρέχουσα θητεία (2019-2023) να συγκεντρώσει τον τρανταχτό αριθμό… μίας (1) και μοναδικής υποψηφιότητας, της νομικού κας Παπανδρέου, δημότη του δήμου μας, η οποία και παρέστη στην διαδικασία εξέτασης της υποψηφιότητας από τους δημοτικούς συμβούλους, την οποία ακολούθησε ψηφοφορία. Στην σχετική διαλογική συζήτηση των δημοτικών συμβούλων, αποτυπώθηκε ανάγλυφα η παγιωμένη εικόνα αναξιότητας και ανυπαρξίας του θεσμού στον δήμο μας, καθώς και η κραυγαλέα παραφωνία συγκριτικά με άλλους δήμους, ειδικότερα με τον δήμο Σπάτων-Αρτέμιδας όπου ο Συμπαραστάτης κος Ποθουλάκης παράγει σπουδαίο έργο.

Καλή επιτυχία στην Συμπαραστάτιδα!