Η μόνη έντιμη λύση για το Μάτι και το Κόκκινο Λιμανάκι είναι η άμεση εφαρμογή της ένταξης στο σχέδιο πόλης.

spiti kammenojpgΤο πρωϊ της 26ης Ιουλίου με πέντε υπουργικές κουβέντες έκλεισε μία παγίδα γύρω από τους χιλιάδες ιδιοκτήτες που είδαν τα σπίτια τους να γίνονται στάχτη. Η καθυστέρηση έκδοσης των αδειών φέρει ονοματεπώνυμο, ΚΥΑ, αποφάσεις της διοίκησης και αμείλικτη πολιτική ψηφοθηρική και εκλογική σκοπιμότητα του μηχανισμού Τσίπρα.
Σχεδόν 8 μήνες μετά η φύση πρασινίζει στο Κόκκινο Λιμανάκι και στο Μάτι αλλά εκατοντάδες είναι τα κουφάρια των σπιτιών και ελάχιστες οι εγκρίσεις αδειών επισκευής και είναι καταχείμωνο.

Η εντολή Σπίρτζη -που προτίθεται να είναι υποψήφιος στην Ανατολική Αττική στην- σύσκεψη στο 'στραγητείο' του στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου Ραφήνας (Τ.Α.Ε.Φ.ΚΑ. τομέας αποκατάστασης(;) φυσικών καταστροφών) με τους συνεργάτες του μηχανικούς του ΥΠ.Ο.ΜΕ.νω η οποία πραγματοποιήθηκε την 25η Ιουλίου 2018 ήταν "θα προσέλθουν όλοι όσοι επλήγησαν και είναι ευκαιρία να ελεγχθούν από την αρχή τα πάντα, θα είστε ευπροσήγοροι και μειλίχιοι"...

Αυτή η εντολή μαζί με χρησιμοθηρικές προεκλογικές σκοπιμότητες προσλήψεων των 80 8μηνιτών (50 μηχανικοί ΠΕ, 10 μηχανικοί ΤΕ και 20 υπάλληλοι γραμματειακής υποστήριξης) σε συνδυασμό με την απόρριψη της εθελοντικής προσφοράς 200 εθελοντών μηχανικών που θα μπορούσαν τουλάχιστον να ελέγξουν τα εντός σχεδίου, διαδικασία που εκ των πραγμάτων απαιτεί πολύ λιγότερες ανθρωποώρες για τον  πολεοδομικό φάκελλο κάθε ακινήτου, καθυστερεί την έκδοση αδειών επισκευής για χιλιάδες καμένες ιδιοκτησίες και την αποκατάσταση της περιοχής.

Το ΥΠΟ.ΜΕ.νω δεν επιτρέπει να τοποθετηθεί ούτε ένα τούβλο, ούτε ένα πορτοπαράθυρο, για να κλείσει ένα δωμάτιο και να στεγαστούν στην πρώτη και κύρια κατοικία τους χιλιάδες νοικοκυραίοι που είδαν τις ζωές τους να γίνονται στάχτη μια μαύρη Δευτέρα του Ιουλίου 2018.