Πολεμικά, στρατιωτικά, γεωπολιτικά και άλλα δρώμενα στην Ανατολική Αττική, στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Μέση Ανατολή, η σχέση Η.Π.Α. - Κίνας/Γερμανίας/Μητσοτάκη και μια γάτα Αγκύρας...

(μεσούσης της συνάντησης Πομπέο-Δένδια)

Μάθαμε ότι τουρκικό υποβρύχιο "λοκαρίστηκε" στις ακτές της Ανατολικής Αττικής και εξεδιώχθη από ανθυποβρυχιακά ελικόπτερα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Θα το υποδεχόταν η ομορφη Ραφήνα... στο λιμάνι της που χάνουμε οσονούπω στους κινέζους;

Για τις βαριές αβαρίες της τουρκικής φρεγάτας η οποία "μάζεψε τα βρεγμένα της" και τσούλησε ρυμουλκούμενη στην τρύπα της (τουρκικό ναύσταθμο) μετά την "συνάντησή" της με την Ελληνική Φρεγάτα "ΛΗΜΝΟΣ" μάθαμε.

Ο Λίβανος είναι τεράστιο θέμα για την Ε.Ε. και γι' αυτό είναι ψηλά στην ατζέντα της σημερινής Συνόδου Κορυφής.

Πρώτον ουδείς γνωρίζει τίνος δάκτυλος είναι η ανατίναξη (τι κάνει νιάου νιάου στην Άγκυρα...) και δεύτερον εμπλέκεται η Γαλλία, η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα, η οποία μάχεται ενεργά το ισλαμιστικό τόξο που κυκλώνει την Ευρώπη από την νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Αν ο Μητσοτάκης θέλει να αρχίσει να διαγράφεται αδρά η φιγούρα του στο οπτικό πεδίο του Τραμπ (μεσούσης της σημερινής συνάντησης Πομπέο-Δένδια) καλόν θα ήταν να άφηνε κατά μέρος τις γερμανικές πράσινες τηγανητές αρλούμπες, τα περί κλιματικής αλλαγής και να φρόντιζε να απεμπλακεί από την μέγγενη της Κόσκο.

Τότε θα πάψει να βγάζει φλύκταινες ο Τραμπ, ο οποίος θα επανεκλεγεί και ο οποίος ειναι στα πρόθυρα πραγματικού -επί του πεδίου- πολέμου με την Κίνα, και ίσως γύριζε να τον κοιτάξει (τον Μητσοτάκη, τώρα δεν τον "βλέπει" καν, όπως δεν τον βλέπει ούτε και ο Πούτιν βέβαια).

Αν και υπάρχει μια αμυδρά, αμυδροτάτη υποψία, ότι σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο έλαβαν χώρα δύο "αντιγερμανικές" κινήσεις, οι οποίες δεν διέλαθαν της γερμανικής πανεπόπτευσης, και οι οποίες ενδέχεται να κυοφορούν μια "ανεπαίσθητη" όσο πατάει μια γάτα, απόπειρα Μητσοτάκη να απεμπλακεί από το μοιραίο κεφαλοκλείδωμα Χριστοφοράκου.

Η μία κίνηση είναι ότι η ελληνο-αιγυπτιακή συμφωνία για μερική χάραξη ΑΟΖ συνήφθη χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί η Γερμανία, η οποία έπεσε κυριολεκτικά από τα σύννεφα!

Η δεύτερη κίνηση και σοβαρότερη, για τους γνωστούς για την συμφεροντολογία τους κοντόφθαλμους γερμανους, είναι η ακύρωση της φετεινής Δ.Ε.Δ. όπου τιμώμενη χώρα φέτος είναι η Γερμανία (μεταφράζεται σε απώλεια εκατοντάδων εκ. γερμανικών εξαγωγών προς την Ελλάδα).

ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ