Της οικοδόμησης μονοπαγούς Εθνικού Κράτους προηγείται η αποδόμηση του αποκεντρωμένου διοικητικού χαρακτήρα της χώρας.

Το μετεκλογικό σοκ μάλλον διαρκεί ακόμα και η ανασύνταξη των Εθνικών δυνάμεων θα αργήσει.

Απέχουμε  παρασάγγας από την αποδόμηση του αποκεντρωμένου διοικητικού χαρακτήρα της χώρας και την οικοδόμηση μονοπαγούς Εθνικού Κράτους, με κεντρικές κατευθύνσεις πάνω σε θεμέλια Σπαρτιατικής Πειθαρχίας και Μιλιταριστικού Πνεύματος στην Παιδεία.

Προς το παρόν, εξ αιτίας της αποκέντρωσης (μεταπολιτευτικό φρούτο, που εκτός από την διαφθορά αποκέντρωσε και τις αντιδράσεις, ώστε η ηχώ τους να σβήνει στις χιλιομετρικές αποστάσεις, δεδομένης της ξεχωριστής ελληνικής γεωμορφολογικής ποικιλίας) η απόκρουση της εισβολής των βαρβάρων εναπόκειται στα αντανακλαστικά ή μη, των τοπικών κοινωνιών.

Αυτές βιώνουν τον δΕΙμοκρατικό ζόφο που αποτυπώνεται σε υπουργικές αποφάσεις επίταξης πτερύγων νοσοκομείων για στεγάσουν "ανήλικους μετανάστες και πρόσφυγες" (όπως έγινε στο Γ.Ν. Μελισσίων "Αμαλία Φλέμινγκ" με την πτέρυγα που θα ανήκει στους εισβολείς έως την 31 Δεκεμβρίου 2024... και βλέπουμε...).

Τα προβλήματα της αθηναϊκής χοάνης, όπου οι υγιείς αλέθονται με τους αρρωστημένους, είναι πολύ πιο περίπλοκα και δεν πρέπει να υποτιμούμε την ουσιαστική, συνεχή αλλοίωση της εθνολογικής σύστασης του πληθυσμού της, που ανεβάζει Μπακογιάννηδες στους θώκους.