MATI. 102. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ. ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΩΝ ΗΡΩΩΝ. ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΟΞΑΣ.

Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΔΟΞΑΣ, χάθηκε στην πυρκαγιά. Μια ιστορία ανυπέρβλητου μεγαλείου ψυχής και ανείπωτης τραγωδίας. Αύριο 23 Ιουλίου 2020 τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου των Μαρτύρων στο Μάτι.

https://rpn.gr/m_topika_nea/72440/argyrhs-doxas,-katoikos-zoygklas,-boytza-mia-istoria-anyperblhtoy-megaleioy-psychhs-kai-aneipwths-tragwdias

Ένας τραγικός ήρωας.

Ένας έλληνας πατέρας, σύζυγος, οικογενειάρχης, και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος με ανεπτυγμένη συνείδηση, που όντας ο ίδιος με κινητικό πρόβλημα, προσπάθησε να διασώσει έναν ακόμα άνθρωπο με κινητικό πρόβλημα, τον κατάκοιτο γείτονά του.

Το απομεσήμερο της αποφράδας 23ης Ιουλίου 2018, ο Αργύρης, σημαδεμένος από βαρύ μοτοσικλετιστικό ατύχημα σε νεαρή ηλικία, εξαίρετος επαγγελματίας και τεχνίτης, γεννημένος στο Μπουρνάζι, έχοντας στο αυτοκίνητό τους την οικογένειά του (το 17χρονο παληκαράκι του, την αγαπημένη του σύζυγο, εργαζόμενη για ένα διάστημα στο ΙΚΑ της περιοχής και την μητέρα της) θα επιχείρησε να διαφύγει μέσα από τις φλόγες που κατάκαιαν τα πάντα στο πυκνό δάσος γύρω από την κατοικία του, για να βγει στην Λεωφόρο Μαραθώνος.

Εκείνη τη στιγμή καλούσε απεγνωσμένα σε βοήθεια η σύζυγος του κατάκοιτου γείτονα από απέναντι.

Ο Αργύρης όπως τον ήξεραν οι φίλοι του, δεν θα δίστασε ούτε στιγμή.

Σταμάτησε, και με τη βοήθεια του οδηγού ενός δεύτερου αυτοκινήτου μετέφεραν τον κατάκοιτο έξω από το σπίτι του, επιβιβάζοντάς τον στο όχημα του Αργύρη.

Τα δύο αυτοκίνητα ξεκίνησαν.

Το αυτοκίνητο του Αργύρη βρέθηκε σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από το σπίτι του.

Μέσα βρίσκονταν τέσσερα άτομα και ο Αργύρης έξω σε όρθια στάση. Ο τέταρτος άνθρωπος ήταν ο κατάκοιτος γείτονας.

Το δεκάλεπτο που διήρκεσε η στάση, η μεταφορά και η επιβίβασή του γείτονα στο αυτοκίνητο του Αργύρη, καθόρισε την μοίρα όλων.

Είναι άγνωστο πως δεν κατόρθωσε να βγει στην Μαραθώνος. Είτε δεν είχε ορατότητα και, λοξοδρομώντας προς το χαντάκι που υπάρχει κατά μήκος του δρόμου, ακινητοποιήθηκε, είτε έσβησε ο κινητήρας (εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι στον δρόμο μπροστά είχε πέσει ένας κορμός δένδρου ή κολώνα, που τους έκοψε την διαφυγή προς την ζωή…)

Το δεύτερο αυτοκίνητο κατόρθωσε μεν να διαφύγει μέσα από την κόλαση αλλά οι επιβαίνοντες απανθρακώθηκαν (ανάμεσα στους οποίους και η σύζυγος του κατάκοιτου, νοσηλεύθηκε σε κάποιο νοσοκομείο με σοβαρά εγκαύματα, όπου δυστυχώς και κατέληξε… Διεσώθη μόνο η 15χρονη κόρη τους, όταν η καιόμενη μητέρα της της φώναξε να ανοίξει την πόρτα και να φύγει προς το φλεγόμενο! δάσος για να σωθεί!!!).

Ο Αργύρης Δόξας αναγνωρίστηκε την επομένη, πρώτα από τον Ιερέα που εκλήθη στο σημείο του μαρτυρίου, το οποίο για αρκετές ώρες ήταν αποκλεισμένο, εφόσον οι σωροί βρίσκονταν ακόμα μέσα.

Kυριακή Καρύδη (ευχαριστώ τους εκλεκτούς συναδέλφους του RPN, κο Αντωνάκο και κο Μαϊόπουλο για την δημοσίευση). 
Ο ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΣΕ ΜΕ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΟΥ. ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΗΣ. ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ. ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗΣ.
ΤΟ RADIOANARGYROS ΣΙΓΗΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ.

17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2018